Slovenia Croatia English
BREZPLAČNA POMOČ
080 81 01
E - NASLOV
info@organko.si

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani

Splošni pogoji spletne trgovine z Organkom v lasti podjetja Plastika Skata d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

Plastika Skaza d.o.o. 
Selo 20a 
3320 Velenje 

Matična številka: 2187809 
ID za DDV: SI51207915 

Telefon: 080 81 01 
Email: info@organko.si

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu pošti DPD
 • po predračunu na račun podjetja Plastika Skaza d.o.o.
 • s kreditnimi karticami: Karanta, Visa, Mastercard in Maestro.

Stroški pakiranja in dostave so brezplačni nad 50,00 €. Do 50,00 € je strošek dostave 3,00 €.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavnega podjetja. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Promocijske kode

Občasno preko emaila ali preko drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence "promocijska koda" . Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oziroma kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

ODSTOP OD NAROČENEGA BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v štirinajstih dneh podjetju na elektronski naslov ( info@organko.si) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Plastika Skaza d.o.o., Selo 20a, 3320 Velenje. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Varovanje osebnih podatkov 

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. 


Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 

NAGRADNE IGRE

 

Čarobni dan

PRAVILA NAGRADNE IGRE Čarobni dan

Organizator nagradne igre je podjetje Plastika Skaza d. o. o., Selo 20 a, 3320 Velenje, Slovenija. Nagradna igra traja na dan 14.6.2015.

1. Pogoji sodelovanja
V nagradni igri lahko sodelujejo vsi državljani Republike Slovenije (fizične osebe), razen tistih, ki so zaposleni pri organizatorju nagradne igre, zunanji sodelavci organizatorja nagradne igre ali študentje, ki delajo pri njem in osebe, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre.
2. Kako sodelovati v nagradni igri
V nagradni igri uporabnik sodeluje tako, da izpolni kupon s svojimi podatki, katerega odda promotorki na dogodku Čarobni dan.
Vsaka oseba lahko v nagradni igri sodeluje samo enkrat.
3. Podelitev nagrade
Nagrado prejme tisti, ki ga bo promotorka izžrebala do 15.6.2015 , ob prisotnosti 3 članske komisije.
V nagradni igri sodelujejo vsi pravilno izpolnjeni kuponi, kateri bodo oddani do konca dogodka 14.6.2015. Nagradno žrebanje bo potekalo 15.6. 2015 ob 11. uri v prostorih podjetja Plastika Skaza d. o. o. 
4. Nagradni sklad
Organko,  Party set Cuisine in majica Plastika Skaza
5. Izplačilo nagrade v gotovini in prenos nagrade 
Zamenjava nagrad za gotovino ni mogoča. Prenos nagrad na tretjo osebo ni možen..
6. Obvestilo in dostava nagrade 
Nagrajenec bo darilo prevzel osebno na sedežu podjetja, Selo 20a,3320 Velenje, ali pa se mu bo izročila po pošti.
7. Odgovornost 
Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi, katere naslov bo naveden na kupončku. 
Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve. 
V primeru okoliščin na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo.
8. Pravila nagradne igre
Pravila nagradne igre so na ogled na spletni strani organizatorja nagradne igre. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti, štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.
9. Uporaba osebnih podatkov
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre soglaša, da organizator zbira in obdeluje posredovane osebne podatke, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP – 1, Ur. I. RS, št. 94/2007) in jih uporablja v promocijske namene.
Nagrajenci nagradne igre dovoljujejo objavo posredovanih osebnih podatkov na spletni strani www.cuisine-skaza.com ter na facebook strani Cuisine, Organko in Plastika Skaza ) ter po potrebi tudi v drugih medijih in se strinjajo z obdelavo svojih osebnih podatkov in od organizatorja ne bodo zahtevali nadomestila. Seznam sodelujočih in podatke nagrajenca hrani podjetje Plastika Skaza d.o.o., Selo 20 a, 3320 Velenje, Slovenija. 
Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo varoval osebne podatke uporabnikov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
10. Preklic sodelovanja
Sodelujoči lahko kadarkoli zahteva preklic sodelovanja v nagradni igri. Odstranitev sodelujoči zahteva pisno na naslov organizatorja: Plastika Skaza d.o.o., Selo 20 a, 3320 Velenje, Slovenija.
11. Reševanje pritožb
Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem možnem času in o tem obvestil udeleženca. 
12. Končne določbe
Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na facebook strani Cuisine, Organko in Plastika Skaza.

Velenje, junij 2015

 

Družinski dan

PRAVILA NAGRADNE IGRE DRUŽINSKI DAN

Organizator nagradne igre je podjetje Plastika Skaza d. o. o., Selo 20 a, 3320 Velenje, Slovenija. Nagradna igra traja na dan 30.5.2015.

1. Pogoji sodelovanja
V nagradni igri lahko sodelujejo vsi državljani Republike Slovenije (fizične osebe), razen tistih, ki so zaposleni pri organizatorju nagradne igre, zunanji sodelavci organizatorja nagradne igre ali študentje, ki delajo pri njem in osebe, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi nagradne igre.
2. Kako sodelovati v nagradni igri
V nagradni igri uporabnik sodeluje tako, da izpolni kupon s svojimi podatki, katerega odda promotorki na dogodku Držinski dan.
Vsaka oseba lahko v nagradni igri sodeluje samo enkrat.
3. Podelitev nagrade
Nagrado prejme tisti, ki ga bo promotorka izžrebala do 1.6.2015 , ob prisotnosti 3 članske komisije.
V nagradni igri sodelujejo vsi pravilno izpolnjeni kuponi, kateri bodo oddani do konca dokodka 30.5.2015 do 12.00. Nagradno žrebanje bo potekalo 1.6. 2015 ob 11. uri v prostorih podjetja Plastika Skaza d. o. o.
4. Nagradni sklad
Organko Set, Enojni Organko in set Cuisine izdelkov
5. Izplačilo nagrade v gotovini in prenos nagrade
Zamenjava nagrad za gotovino ni mogoča. Prenos nagrad na tretjo osebo ni možen..
6. Obvestilo in dostava nagrade
Nagrajenec bo darilo prevzel v trgovini Cuisine na Kidričevi 12, 3320 Velenje, do 20. 6. 2015 ali pa se mu bo izročila po pošti.
7. Odgovornost
Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi, katere naslov bo naveden na kupončku.
Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje omrežja pogodbenih partnerjev, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno motile delovanje storitve.
V primeru okoliščin na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo.
8. Pravila nagradne igre
Pravila nagradne igre so na ogled na spletni strani organizatorja nagradne igre. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti, štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.
9. Uporaba osebnih podatkov
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre soglaša, da organizator zbira in obdeluje posredovane osebne podatke, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP – 1, Ur. I. RS, št. 94/2007) in jih uporablja v promocijske namene.
Nagrajenci nagradne igre dovoljujejo objavo posredovanih osebnih podatkov na spletni strani www.cuisine-skaza.com ter na facebook strani Cuisine, Organko in Plastika Skaza ) ter po potrebi tudi v drugih medijih in se strinjajo z obdelavo svojih osebnih podatkov in od organizatorja ne bodo zahtevali nadomestila. Seznam sodelujočih in podatke nagrajenca hrani podjetje Plastika Skaza d.o.o., Selo 20 a, 3320 Velenje, Slovenija.
Organizator nagradne igre se zavezuje, da bo varoval osebne podatke uporabnikov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
10. Preklic sodelovanja
Sodelujoči lahko kadarkoli zahteva preklic sodelovanja v nagradni igri. Odstranitev sodelujoči zahteva pisno na naslov organizatorja: Plastika Skaza d.o.o., Selo 20 a, 3320 Velenje, Slovenija.
11. Reševanje pritožb
Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem možnem času in o tem obvestil udeleženca.
12. Končne določbe
Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na facebook strani Cuisine, Organko in Plastika Skaza.

Velenje, maj, 2015


Ljubezen skozi želodec

Skladno s pravili nagradne igre »Ljubezen skozi želodec« se nagradna igra z 31. 12. 2013 zaključuje. Izpolnjeni vprašalniki, ki so bili poslani na naslov organizatorja po tem datumu, se štejejo kot neveljavni.

Izmeri svoj EKO IQ

Pravila nagradne igre:

V nagradni igri podarjamo 3 vrste nagrad ali ugodnosti:
Nagrada #1: 3x darilni set iz kolekcije Cuisine Skaza.
Nagrada #2: Kupon za 10% popust na spletne nakupe na www.organko.si.
Nagrada #3: Kupon za 5% popust na spletne nakupe na www.organko.si.

Nagrado #3 takoj prejme vsak uporabnik, ki je oboževalec Facebook strani Organko in v zavihku "Izmeri svoj EKO IQ" na Facebook strani Organko odgovori na vsa vprašanja, se poveže s Facebook aplikacijo in izmeri svoj EKO IQ.
Nagrado #2 prejme vsak uporabnik, ki v nagradno igro prek svoje unikatne povezave povabi vsaj 5 novih sodelujočih, ki tudi odgovorijo na vsa vprašanja, se povežejo s Facebook aplikacijo in izmerijo svoj EKO IQ.

Izmed vseh uporabnikov, ki so upravičeni do Nagrade #2, bomo izžrebali tri dobitnike Nagrade #1. Prejemnike nagrad za pretekli mesec izžrebamo med 1. in 5. v tekočem mesecu ter jih obvestimo po elektronski pošti.

Pridržujemo si pravico do objave imena in priimka nagrajenca na Facebook strani Organko. Sodelovanjem v nagradni igri se strinjate s Splošnimi in Pravnimi pogoji ponudnika.

 

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Organko in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Organko in logotip sta v lasti podjetja Plastika Skaza d.o.o.

Pritožbe in spori 
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@organko.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Prednosti nakupa preko spleta

Copyright © Plastika Skaza. Vse pravice so pridržane. Na naši spletni strani si zelo prizadevamo objavljati samo preverjene in pravilne podatke;
če na naši strani odkrijete neresnične oziroma neustrezne informacije, nam to prosimo sporočite.